Düzce Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı “EKOLOJİ 2011 SEMPOZYUMU” , Konuralp Yerleşkesi'nde , 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sempozyumdan sonra Ekoloji 2011 Sempozyumu'nun katılımcısı olan 150'ye yakın sayıdaki bilim insanı Gölcük'te ve Abant Tabiat Parkı'nda bir süre inceleme gezisi yaptı.
Düzce Üniversitesi'nde gerçekleşen günümüzde giderek büyüyen ve insan yaşamını tehdit eden çevre sorunlarının, yaşamsal önem arz ettiği bir dönemde gerçekleştirilen “EKOLOJİ 2011 SEMPOZYUMU”, bilim camiasından yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Sempozyumda Prof.Dr.Shepard M.Zedaker,Prof.Dr.Ayşe Boşgelmez, Prof.Dr. Marc J.Lınıt ve Ekolog Ediz Hun'un sunumlarından sonra , ülkemizin değişik üniversitelerinden çağrılı bilim insanlarının; bildiri ve poster sunumları gerçekleştirildi. Ekoloji 2011 Sempozyumu'nun katılımcısı olan 150'ye yakın sayıdaki bilim insanı, beş otobüsle, 7 Mayıs Cumartesi günü sabah saat 08.30'da Bolu'ya gelerek Gölcük Mesire Alanı'nda bir süre inceleme gezisi yaptılar. Bilim insanları daha sonra, Kökez ve Şerif Yüksel Ormanı'nda ; “Uludağ Göknarı “ konulu sunumları dinlediler. Ülkemizde, Uludağ Göknarı'nın en iyi yetişme sahalarının bulunduğu bölümler gezildi. Prof.Dr. Doğan Kantarcı(İÜ. Orman Fak.) ,Prof.Dr.Doğanay Tolunay (İÜ.Orman Fak) ve Orman Yüksek Mühendisi Seyfettin Kinis (Batı Karadeniz Or.Ar. Müdürü); “Uludağ Göknarı” konulu sunumlar yaptılar.
Aladağ Orman İşletmesi Tesisleri'nde, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağırlanan konuklar, daha sonra Abant Tabiatı Koruma Alanı'na geçtiler. Abant'ın Flora zenginliği; Yrd.Doç.Dr. Necmi Aksoy(Düzce Ünv.Orman Fakültesi) , Fauna zenginliği ; Yrd.Doç.Dr. Akif Keten (DÜOF) tarafından katılımcılara tanıtıldı.
Bilim İnsanları Abant Tabiat Parkı'nda gözlemlerde bulundular.
150'ye yakın bilim insanı; özellikle son dönemde, Abant Tabiatı Koruma Alanı'nda, insan etkisiyle gerçekleştirilen: “Abant Gölü kıyı sahasındaki kıyı-yol yükseltme çalışmalarının genel etkileri, göl kıyı alanındaki canlıların yaşam sahalarının değişikliklerden etkilenimi, çevrede yol yapımı ve hafriyat dökümü gerçekleştirilen sahalardaki flora-fauna zararları, göl kıyı ve yamaç alanlarında gelişen erozyon etkileri, göldeki sucul bitkilerin su seviyesinin yükseltilmesinden doğan etkilenimleri ve göl kıyısında su seviyesinin yükseltilmesi sonucunda kuruyan ve kesilen çalı -ağaç formundaki bitkilerin durumu, yamaç alanlardaki yol yapımı sırasında kesilen ağaçların durumu, Çepni-Örencik yayla-mera alanlarında yeni gölet inşaası bölgesinde ortaya çıkan flora ve fauna zararları, gölet alanından Abant'a akan alüvyon ve erozyon etkisi vb. konularda gözlemlerde bulundular.
Bolu; Aladağlar, Şerif Yüksel Ormanı, Gölcük Mesire Alanı ve Abant Tabiatı Koruma Alanı'nda yapılan bilimsel gezi ve inceleme çalışmasına katılan 150 bilim insanı, toplu fotoğraf çekimleri sonrasında Bolu'dan ayrıldılar.