Günün Haberleri...
 
•  Haberler Ana Sayfa
 
•  Tüm Haberler
 
•  En Çok Okunan Haberler
 
•  En Çok Yorumlanan Haberler
 
•  Foto Galeri
 
•  Haber Arsivi
 
•  Haber Yolla

  TMMOB seçim öncesi meydanlara inme kararı aldı! www.boluweb.com | Paylas
11.5.2011 08:20:57
TMMOB seçim öncesi meydanlara inme kararı aldı!

 İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cahit Çıngı: “Direniş için meydanlardayız”

İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cahit Çıngı, TMMOB mensubu beş oda adına açıklamada bulunarak, 15 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek TMMOB Mitingi için katılım çağrısında bulundu. Çıngı, “Haklarımız için, geleceğimiz için, halkımız için ve ülkemiz için TMMOB Mitingi'nde buluşalım” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'ne mensup Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Niyazi Kalfa, Makina Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Murat Ataman, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Cahit Çıngı, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Sabri Güngör ve Elektrik Mühendisleri Odası İl temsilcisi Gürkan Tabağ dün TMMOB binasında basın açıklaması düzenlediler. Odalar adına konuşan Cahit Çıngı, 15 Mayıs 2011'de Ankara'da düzenlenecek olan TMMOB Mitingi'ne katılım çağrısı yaptı.

TMMOB Mitingi'nin gerekçeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Çıngı, 'Türkiye güçsüzleştiriliyor' başlığı altında şu ifadelere yer verdi: “24 Ocak 1980 kararlarından bu yana uygulanan liberal dönüşüm programı doruğuna ulaşmıştır. Ekonomide, toplumsal dokuda, siyasal süreçlerde, çalışma yaşamı ile temel hak ve özgürlüklerde gerçekleşen tahribat ile AKP'nin dikta özlemi el ele gitmektedir. Türkiye, büyük dış ticaret açıkları, borç ve faiz ödemelerinin yüksekliği, gelir dağılımı uçurumu, çalışanlar üzerindeki haksız vergi artışları, kamu yatırımlarının azaltılması, özelleştirmeler, verimlilik artışına karşın istihdamdaki gerileme, yaygınlaşan işsizlik, yoksulluk ve güvencesiz çalışma biçimleri ile geleceksizleştirilmektedir. Bu düzene demokrasi demek mümkün değildir.”

“TMMOB ÜYELERİNİN YAKLAŞIK DÖRTTE BİRİ İŞSİZ”
Mesleki konularda yaşadıkları sorunlara da değinen Çıngı, 'Mühendislik geriletiliyor' diyerek, “Aynı şekilde mühendislik uygulamaları ve eğitiminde büyük tahribat gerçekleşmiş, nitelikli işgücü olan mühendislerin işsizlik ve yoksulluğu artmış; mühendisliğin sanayi, tarım, kent ve toplum yaşamına yönelik, bilimsel teknik temellerdeki kamusal-toplumsal hizmet niteliği aşındırılmıştır. TMMOB üyelerinin yaklaşık dörtte biri işsizdir. Her yıl ortalama 25 bin yeni mezun aramıza katılmakta ve çoğunluğu iş bulamamaktadır. Meslek dışı işlerde çalışma artmıştır. İktidarın yabancı mühendis çalıştırılmasına yönelik girişimleri yoğunlaşmıştır. Böylece başka ülkelere katma değer ve istihdam katkısı sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR TMMOB'Yİ YOK ETMEK İSTEMEKTEDİR”
Açıklamalarının devamında “Tarih bizi göreve çağırıyor, direneceğiz” diyen Çıngı, “Yasa ve mevzuat değişiklikleri ile tüm toplumu ve kuruluşları otoriter bir yapı içinde teslim alarak dönüştürme çabaları örgütümüzün de kapısına dayanmıştır. Örgütümüz TMMOB ve ülkemizin diğer yüz akı meslek kuruluşlarının kamu ve toplum yararı doğrultusundaki fonksiyonları ile idari, örgütsel, mali yapı ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik yasa ve uygulama hazırlıkları iktidarın gündemindedir. İktidar TMMOB'yi yok etmek istemektedir. Bu noktada tarih bizi göreve çağırmaktadır. TMMOB bu sorumlulukla ve kendi bağımsız direngen çizgisi içinde, yaşamın tüm alanlarını kapsayan tepki ve istemleri 15 Mayıs'ta birlik ruhuyla haykıracaktır. TMMOB'ye bağlı olan meslek odaları olarak bu mitingde sesimizi, gücümüzü, tepkimizi hep birlikte göstermek durumundayız. Görev ve sorumluluk hepimizindir, yerine getirecek ve direneceğiz” diye konuştu.

Bu haber 1459 defa incelenmistir. Paylas

 
geri dön
sayfa basi
tüm haberler
yazdir
 
  DIGER HABERLER
Gece yarısı senet tehdidi Gece yarısı senet tehdidi 25.9.2014
Bolu’da bin esnafa müjde Bolu’da bin esnafa müjde 25.9.2014
Ayakkabı içinde ölüm tehdidi Ayakkabı içinde ölüm tehdidi 25.9.2014
AHİLER GÜNÜNDE EYLEM AHİLER GÜNÜNDE EYLEM 25.9.2014
Motosikletli terörü Motosikletli terörü 25.9.2014
Zil çaldı, dersimiz grev! Zil çaldı, dersimiz grev! 25.9.2014
40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 40 bin TL’sini Belediye anonsu kurtardı 23.9.2014
Bilindik senaryoda bir mağdur daha Bilindik senaryoda bir mağdur daha 23.9.2014
Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı Yola aniden çıkan tır trafiği karıştırdı 23.9.2014
Bir sendika daha yargıya gidiyor Bir sendika daha yargıya gidiyor 23.9.2014
Kayınvalide gelinini bıçakladı Kayınvalide gelinini bıçakladı 23.9.2014
Kılıçdaroğlu geliyor Kılıçdaroğlu geliyor 23.9.2014
Bu hafta grev var! Bu hafta grev var! 22.9.2014
''Bu acıları bir daha görmeyelim'' ''Bu acıları bir daha görmeyelim'' 8.3.2013
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 8.3.2013
 
 
tüm haberler
 
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi