Reyhan Funda ATAT  
 
  Fikir Kösesi
  Tüm Yazilar
  Tüm Siirler
 
  PERVANE OLMAK MIYDI YOKSA MUM OLMAK MIYDI AŞK?
  Hepimiz okul hayatımızda muhakkak okumuşuzdur divan edebiyatından bir kaç şiir. Fakat kaç kişinin öğretmenleri anlatmıştır bu aşk hikâyesini. Divan edebiyatında pervane ve ışığın aşkı gibi bir aşk hik
  Yazinin Devami »
 
  KAÇIŞ YOK!!!
  Boğazımıza düğüm olan şeylerden kaçışımız yok! Sıkıntılarımızdan kaçışımız yok! Üzülmekten kaçışımız yok! Üstümüze sürekli eklenen yeni problemlerden kaçışımız yok! İnsanların güvenimizi sarsmasın
  Yazinin Devami »
 
 
 
KAÇIŞ YOK!!!
Fikir Kösesi Köse Yazilari

    Boğazımıza düğüm olan şeylerden kaçışımız yok!

Sıkıntılarımızdan kaçışımız yok!
Üzülmekten kaçışımız yok!
Üstümüze sürekli eklenen yeni problemlerden kaçışımız yok!
İnsanların güvenimizi sarsmasından kaçışımız yok!
 
İyi ama nereye kadar ki böyle. Ondan kurtulamıyoruz bundan kurtulamıyoruz. Sorun gerçekten de biz de mi bitiyor yoksa. Toparlanmak ne kadar kolay acaba?
 
Her şey bir yana hayatımız boyunca her insanın bir döneminde unutamadığı, beynine kazınan, kâbuslarını süsleyen, keşke yaşamasaydım dediği anlar olmuştur. Öyle bir şeydir ki öyle bir andır ki bunlar sadece dakikalar içerisinde insanın hayatını değiştirebiliyor. Belki de o gün yarım saat geç uyansanız yaşamayacaksınız. Ama olacak ya ama yaşayacaksınız ya kurtulamıyorsunuz işte. Bu anların sonunda ya çok sevdiğiniz bir insanı kaybedersiniz ya da insanlara bakış açınız değişir. Bu yaşanılanlar canınızı acıtır, hayatınızın sonu gibi gelir, ölürsünüz bitersiniz. Oysaki bunlar size sadece tecrübe ve deneyim olur. Diğer insanlardan bir adım öndesinizdir artık ve şu da bir gerçek olgunlaşıp büyümek için böyle bir olay yaşamanız gerekmektedir. Aslında sizi üzen nedir?
 
 
Herkes bir kez de olsa çok sevdiği bir insanı kaybetmiştir. Ardından gözyaşları döküp, dünyanın sonunun geldiğini düşünüşüzdür. Ardından şiirler yazıp her şarkıda kendimize bir pay çıkarmayı başarmışızdır. Gidenin arkasından öylece bakakalmışızdır. Boynumuz bükük kalmıştır. Bu sadece sevgili anlamında değil, en yakınım dediğiniz bir dostunuz içinde olmuştur. Sokak ortasında yağmurun altında kalıp sırılsıklamda olsak aldırmayız artık. Çünkü bitmiştir her şey. Yaşasak da olur yaşamasak da deriz. Yıllar geçtikten sonra bile izi kalır içimizde. Derin bir yaranın nasıl yıllar boyunca izi geçmez ve kalırsa bu da öyledir. Hançeri çıkartıp atarız ama izi kalır. Beynimizin oyunları vardır bize olduk olmadık yerde kaçamadığımız olayı tekrar tekrar hatırlatır.
 
 
Kaybettiğimiz insanın arkasından o da beni düşünüyor mu diye düşünmek farz olmuştur bizim için. Özlemimizi bastırmaya çalışırız. Yıkıldığımızı sandığımız o an aslında hayatımızda dönüp noktamız olacaktır. İnsanların gerçek yüzünü anlamış, başımıza neler gelebileceğini görmüş, güvenimiz sarsıldığı için daha temkinli bir hale geliriz. Bir adım öne geçmişizdir bunu fark etmekte zorlansak da.
 
Kendi hatamızdan dolayı kaybettiysek sevdiğimizi çok daha zordur. Pişmanlıklardan kaçışımız yoktur. Düşüncelerimizden kaçışımız yoktur ve her an dilimizde dolanan sakız olan kelime keşke… Sarf etmek için çok geç kalınmış bir keşke.
 
 
Binlerce keşke deyip her gün yıkılmak yerine sevdiğimiz insanları kaybetmemek için hatalarımızdan kaçınmak en iyisi değil midir?
 
Ayrılıklardan kaçış yok!
Sevmekten kaçış yok!
Kırgınlıklardan kaçış yok!
 
Yazi ile ilgili tüm sorumluluk yazarlarımıza aittir!!!
Eklenme Tarihi: 22.12.2008
 
 
geri dön
Haberler
sayfa basi
Haberler
tüm yazilar
Haberler
yazdir
Haberler
tavsiye et
 
Ahmet BİLGİN C.H.P.tisinde Kongreler gelir geçer.
Ahmet BİLGİN RAMAZAN AYI BÖYLE GEÇTİ
Ahmet BİLGİN GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM
Hakan ERBAŞ SURET
Hakan ERBAŞ GARDAŞ
Hakan ERBAŞ KUDRET DOĞUYOR
Ahmet BİLGİN Kriz teğet mi geçti
Ahmet BİLGİN Kim doğru söylüyor?
Ahmet BİLGİN Ahmet BİLGİN
Emine ÇAKIR Farkındayız ama uyuyoruz…
Emine ÇAKIR Ateş Sadece Düştüğü Yeri Yakıyor Anlaşılan…
Reyhan Funda ATAT KAÇIŞ YOK!!!
Reyhan Funda ATAT PERVANE OLMAK MIYDI YOKSA MUM OLMAK MIYDI AŞK?
Taşkın Önel Kitap Okumaları
Nihal KARALURT SADECE APTALLAR SEKİZ SAAT UYUR
Nihal KARALURT Kış Geldi
Yaziya Yorum Birakin
 
SON EKLENEN YAZILAR
 
tüm yazilar
 
   
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi