Ahmet BİLGİN  
 
  Fikir Kösesi
  Tüm Yazilar
  Tüm Siirler
 
  Ahmet BİLGİN
  Ahmet BİLGİN yakında yazıları ile burada
  Yazinin Devami »
 
  Kim doğru söylüyor?
  Geçtiğimiz günlerde bolu kamuoyuna bomba gibi düşen haber vardı? Bolu merkez mahalleleri ve Akpınar Mahallesi muhtarının basın toplantısını gördük duyduk okuduk: Bolu içme suyunda %50’nin üzerinde ars
  Yazinin Devami »
 
  Kriz teğet mi geçti
  Kriz teğet geçti. Ancak nereden nasıl teğet geçtiğinde pek belli değil. Teğet ne demek bir öğrenelim eski tabirle bir yerden geçerken bir birilerine sürtünmek ve ya yanından geçmektedir gibi.
  Yazinin Devami »
 
  GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM
  GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM Bir günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için akşam eve geliyoruz evde çocuklar yemek, sohbet derken yatma zamanı gelir ya
  Yazinin Devami »
 
 
 
Kriz teğet mi geçti
Fikir Kösesi Köse Yazilari

UÇTAN KULAKDAN

 Kriz teğet mi geçti

                   Kriz teğet geçti. Ancak nereden nasıl teğet geçtiğinde pek belli değil. Teğet ne demek bir öğrenelim eski tabirle bir yerden geçerken bir birilerine sürtünmek ve ya yanından geçmektedir gibi.
               Kriz teğeti binlerce işçi çıkartmak mı? Binlerce esnaf kepenk kapatmak mı? Binlerce insanı icralara düşürmek mi? İnsanları intihara sürüklemek midir? Kriz teğet dedik dolar yükseldi. Faizler ve borsalar düştü ne analar, kuzuları mahvoldu ne anacık kuzuları zengin oldu. Borsa ve döviz yolu buz tuttu. Kayganlaştı düşenler bir biriyle çarpışanlar çoğaldı bunlar sadece krizin teğet geçmesiyle oldu.
            Ya teğet değil de kapıdan içeri girseydi demek toptan mahvolmuştuk. Yinede ALLAH korudu bazıları dumanlı havayı çok sevdiler galiba hiç sesini çıkarmıyor. Şu günlerde köylünün tarlaları traktörleri şoförün ekmek teknesi kamyonu sanatkârın iş yeri el takımlarının bir kısmı icraların deposundalar. Memurun ve işçinin emeklinin maaşının 4/1 icralara kesiliyor veya malları satılıyor.
            Yavrularımız ipotek altına alındı. Torunlarımızın geleceğinden korkmaya başladık sosyal devlet kömürler, yiyecekler, beyaz eşyalar vs ireler dağıtıyor doğru olabilir sormazlar mı sizlere harpten mi çıktıkta fakir kaldık;
            Sanatkâr ve tüccar esnaf, ekonominin ham maddesi değil mi? Onların gece gündüz alın terlerinden yemeyip içmeyip biriktirdikleri paraları vergi olarak ödüyorlar bu vergiler de ulusun ihtiyacı olan kamu çalışanlarının maaşları ödenmiyor mu? Ordumuzun ihtiyacı ve diğer masraflar toplanan vergilerden ödenmiyor mu? BU PARALARI ÇAR ÇUR edeceğinize fakir bölgelerde tespit ettiğiniz yerlere iş yeri açsanız açılan iş yerlerine de o bölgede yaşayan insanlardan her evden bir kişi alarak çalışarak KENDİ İHTİYACI OLAN PARAYI kazansa kendi parasını da o bölgede harcasa. İnanıyorum ki Başları önüne eğilmez ve eğdirilmese daha iyi olmaz mı? İnanıyorum kalıcı olacaktır.
                Devlet sadaka dağıtmaktan vazgeçmelidir vatandaşta sadaka istemekten kurtulmalıdır.
                 Sosyal yardımlaşma vakfının tüzüğünde aynen böyledir. Yatırımlardan geriye kalan paralarını da eşit şekilde sakat eli, ayağı tutmayan görmeyen işitmeyenlere ve yaşlılara dağıtılır der. Tüzüklere uyulmayacaksa neden tüzük kuralları koyuyorsunuz insanları tembelleştirmek sosyal devletin işi olmamalı başımız dik göğsümüz kabarık onurlu olmalıyız. Ekonomik kriz teğet mi geçti yoksa ezdi de mi geçti belli olmadı.
 
Yazi ile ilgili tüm sorumluluk yazarlarımıza aittir!!!
Eklenme Tarihi: 18.2.2009
 
 
geri dön
Haberler
sayfa basi
Haberler
tüm yazilar
Haberler
yazdir
Haberler
tavsiye et
 
Ahmet BİLGİN C.H.P.tisinde Kongreler gelir geçer.
Ahmet BİLGİN RAMAZAN AYI BÖYLE GEÇTİ
Ahmet BİLGİN GAZETELERİ OKUMAYACAĞIM TV SEYRETMİYECEĞİM
Hakan ERBAŞ SURET
Hakan ERBAŞ GARDAŞ
Hakan ERBAŞ KUDRET DOĞUYOR
Ahmet BİLGİN Kriz teğet mi geçti
Ahmet BİLGİN Kim doğru söylüyor?
Ahmet BİLGİN Ahmet BİLGİN
Emine ÇAKIR Farkındayız ama uyuyoruz…
Emine ÇAKIR Ateş Sadece Düştüğü Yeri Yakıyor Anlaşılan…
Reyhan Funda ATAT KAÇIŞ YOK!!!
Reyhan Funda ATAT PERVANE OLMAK MIYDI YOKSA MUM OLMAK MIYDI AŞK?
Taşkın Önel Kitap Okumaları
Nihal KARALURT SADECE APTALLAR SEKİZ SAAT UYUR
Nihal KARALURT Kış Geldi
Yaziya Yorum Birakin
 
SON EKLENEN YAZILAR
 
tüm yazilar
 
   
Bolu Firma Rehberi
Bolu'dan Haberler
Bolu Seri İlanlar
Bolu Yaşam Rehberi
Fikir Köşesi